top of page

A KÓKUSZTÁLAK

A Kókusztálakról

ÍGY KÉSZÜL

Minden évben kókuszdióhájak milliárdjait égetik el helyi farmerek az utcák mentén Indonéziában, mert el akarják kerülni az elszállításukkal járó költségeket. Hála az olyan embereknek, mint Te, ma mi fizetünk nekik azért, hogy megtartsák és kiválogassák a megfelelő héjakat, amiket aztán a workshopunkon tálakká alakítanak.

 

Kezdetben Balin készültek a kókusztálak, azonban ezek nem voltak elég időtállók. Hosszú keresgélés után megtudtam, hogy Vietnamban tovább érlelik a kókuszokat, mert több olajat dolgoznak fel belőlük. Ezáltal a héjak vastagabbak, hidratáltabbak és ellenállóbbak lesznek, így workshopjainkat Baliról Vietnamba helyeztük át, óriási sikerrel. 

CSAK A LEGJOBBAK

Minőségellenőr csapatunknak sok dolga van, ugyanis nem mindegyik héj alkalmas tálnak. Többek között ezeket ellenőrizzük:
 

  • a kókuszdió minimum 10 hónapos, ettől lesz elég ellenálló

  • az alkalmas héj átmérője 12-14 cm, mélysége kb. 6 cm

  • megáll az asztalon, nem borul fel

Amelyik héj nem felel meg az elvárásoknak, általában a helyi szuvenírboltokba, vagy nemzetközi vásárlási felületekre kerül, így az ezekről a helyekről vásárolt tálak többnyire olcsók de nem alkalmasak étkezésre és rövid időn belül tönkremennek.​

Nálunk fontos szempont, hogy vásárlásod hosszútávra szóljon!

Így ápold a tálad

ÍGY ÁPOLD A TÁLAD

Minden tál természetes, így teljesen egyedi mérettel, mintával és színnel rendelkezik. Különleges, éppúgy, mint Te! 

Biztosak vagyunk benne, hogy a Te tálad hamar a szívedhez nő. :)​

  1. Amikor megérkezik Hozzád, langyos, mosószeres vízzel mosd el, és hagyd a levegőn megszáradni, majd kend át folyékony kókuszolajjal (ha megszilárdult, állítsd meleg vízbe)
     

  2. Ne használd mikróban és mosogatógépben, mert a magas hő hatására kiszáradhat
     

  3. Minden héten kend át a tálat kívül-belül kókuszolajjal

Használati Utasítás

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Mivel a kókusztálak 100%-ban természetesek, fontos, hogy megfelelően ápold őket. 

Kövesd ezeket az egyszerű instrukciókat, hogy hosszútávon élvezhetsd egyedi táljaidat.

MOSÁS

Kézzel mosd, enyhe mosószeres, langyos vízzel. Ne használd mosogatóban és ne hagyd sokáig ázni.


ÉTELEK

A kókusztálak szobahőmérsékleten és hideg ételekkel érzik magukat a legjobban. Ha meleg ételt szeretnél beletenni, mindig készítsd fel a tálad a hőmérsékletváltásra úgy, hogy elöblíted langyos vízzel és hagyod megszáradni. Forró ételekhez és levesekhez nem javasoljuk!

RITKA ESETBEN A FORRÓ ÉTELEK A TÁL MEGREPEDÉSÉT OKOZHATJÁK!

HASZNÁLAT


Ne tedd ki a tálakat extrém hőmérsékletnek, ne tedd fagyasztóba, mikrohullámú sütőbe, sütőbe és mosogatógépbe. 


TIPP

Nagyjából 10 mosásonként kend át szűz kókuszolajjal (vagy más, étkezésre alkalmas olajjal), hogy szép fényes maradjon és zárva maradjanak természetes pórusai. 

 

Mivel a tálak a természet alkotásai, tartósságuk nem előre megjósolhatók.

+ ha úgy érzed a tálad már nem az igazi, használd a továbbiakban palántázásra, kaspóként vagy mikronövények (csírák) nevelésére. A kókusz természeténél fogva ásványi anyagokkal táplálja növényeidet!

bottom of page