top of page
Raw Coconut_Kókusztál_1_fehér.png

5 ok, amiért jobb kókusztálból enni

Szia!

Örülünk, hogy ezen az oldalon jársz! Hipp-hopp, bemutatjuk Neked, miért őrültjó kókusztálból enni, hogyan tudja javítani az egészséged (mi, egy tál? Igen!).

1.

KÖRNYEZETTUDATOS

#zerowastegoals

A kókusztál tökéletes eszköze az ökotudatos, zöld életmódnak (áháá, ezért Green is a Lifestyle!). Valódi kókuszdióból készül, 100% természetes, valóban biológiailag lebomló és komposztálható (miután "elhasználtad" sok év után) és az elkészítésénél nem keletkezik hulladék. Sőt! Pont az ellenkezője!

 

Olyan kókuszdióhéjból készül, amelyet a farmergazdaságokon felhasználnak (olajért, tejért, kókuszért), majd feleslegként megmarad. Minden évben kókuszdióhéjak millióit égetik így el hulladékként. Amellett, hogy természetes erőforrás hulladékai, a nem megfelelő körülmények között égetésük hozzájárul a világ CO2 kibocsájtásához. Persze kis mértékben, de minden apró lépés számít. Mi hiszünk benne, hogy minden egyéni lépésnek ereje van. 1+1+1+1...+1 = sok.

Természetes, továbbhasznosított > Műanyag, gyártott :)

2.

SEGÍT A TUDATOS TÁPLÁLKOZÁSBAN

#MINDFULNESS

Nem tudom pontosan mitől van ez, de valami történik, amikor kókusztálból eszel. Az erős kapocs a természettel talán?

Arra vágysz, hogy valami olyat egyél belőle, ami... éppoly természetes, mint a tál maga. Növények, saláták, gyümölcsök, smoothie-k. Persze ehetsz belőle bármit, de az, hogy mondjuk valami mű édességet tegyek bele, még sosem fordult meg a fejemben. Arra inspirálnak, hogy kreatív legyél és minőségi időt fordíts az ételed elkészítésére... hogy méginkább élvezhesd. Nem csak a kezünkkel és gyomrunkkal eszünk, a vizuális látvány nagyon fontos az elégedettség és hála érzéséhez. A kókusztál tudatosságot gyakoroltat veled. Tudom, hogy ez totál pszichológiainak hangzik, de finomabbnak és táplálóbbnak érzem az ételeimet, ha kókusztálból eszem a kis kókuszkanalammal és kókuszvillámmal! 

Kép: @earthyandy

3. ELLENÁLLÓ, HOSSZANTARTÓ, TÖRÉSÁLLÓ

Meglátod milyen jó érzés forgatni, pörgetni, pörgetni és pörgetni mielőtt felborítod a tartalmát... de visszatérve a SmoothieSpin-re, lehet, hogy párszor ki fog csúszni a kezeid közül. Hoppá! Köszönjük @TessBegg a tökéletes példát!

A kókusz egy nagyon strapabíró anyag (nem úgy, mint a kerámia, porcelán és üveg). A kókusztálakat 3x kenik át organikus kókuszolajjal, mielőtt csomagolják, és a továbbiakban Te leszel felelős az ápolásukért. Annyit kell tenned, hogy kézzel mosod, langyos vízzel és olyan 15-20 használatonként átkened kókusz vagy más, ételekhez használható olajjal. Az, hogy mennyi ideig tart, attól függ, mennyi figyelmet szentelsz neki. :) Bár igazán jól alkalmazkodnak a hőmérsékletekhez, mi személy szerint nem javasoljuk, hogy forró ételt tegyél bele vagy fagyasztóban/mikróban/mosogatógépben használd. Már amennyiben évekig szeretnéd használni. A mi táljaink fél éve vannak meg és tökéletes állapotúak, pedig minden nap eszünk belőlük.

4.

HELLO INSTAGRAM!

Görgess bele a #coconutbowl folyamba Instán és rögtön meglátod, hogy a kókusztál instaworthy-vé varázsolja a képeidet. A kókusztál jól bírja a hideget és a langyosat, nem vetemedik meg a melegtől (a forrótól igen) így használhatod smoothie-hoz, nicecreamhez, salátákhoz, zabkásához, tejberizshez, pudinghoz, mártogatóshoz, gyümölcsökhöz, sültkrumplihoz, tésztaételekhez stb..stb... A trópusi kinézetével elismerések és like-ot sorát gyűjti be. Bárhol is vagy, a kókusztál kicsit elrepít a Trópusi Paradicsomba. Csak nézz rá a képre, érzed? 😍

ui: a SmoothieSpin már ikonikus fogalommá vált

Kép: @mrs_kitchen_fairy 

5.

EGY KIS MAGYAR VÁLLALKOZÁST TÁMOGAT, ETIKAI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉRTÉKEKKEL 

A Kókusztálak.hu-ot azért hoztuk létre, mert Ausztráliában tett utazásunk nagy hatással volt ránk a környezettudatossága és kedvessége révén. Magyarországon folyton azzal találkoztunk, hogy ki tudja legyőzni a másikat, akár vállalkozásban, akár a magánéletben, és ez nekünk nem tetszett. Elegünk lett a silány de drága termékekből, az üres szavakból, a nem megfelelő kiszolgálásból, a segítőkészség és valódi értékek hiányából. Így elhatároztuk, hogy külföldön látott példára olyan, magas minőségű de elfogadható árú termékeket szeretnénk képviselni, amelyek túlmutatnak a termék mivoltunkon, és egy zöldebb jövőt inspirálnak.

Kiokoskodtunk, hogyan tudnánk a legjobb árakat elhozni és összekapcsoltuk olyan projektekkel, hogy ne csak beszéljünk a környezetvédelemről, tegyünk is érte. Így a OneTreePlanet közreműködésével fákat ültetünk a világ különböző pontjain, önkénteskedünk, szemetet szedünk, inspirálunk és emellett, olyan farmercsaládokat támogatunk a termékek elkészítésének megrendeléseivel, akiknek nagyon jól jön a mi támogatásunk.

Közösségünk képei

10% KEDVEZMÉNY AZ ELSŐ KÓKUSZTÁLADBÓL!

Feliratkozás után a főoldalra jutsz!

Feliratkozas
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Adatvédelem

Email:  hello@kokusztalak.hu

2019 © Kókusztálak | Minden jog fenntartva!

bottom of page