top of page

Mitől különleges a Raw Coconut - Kókusztálak.hu - titkos háttérinformációk és őszinte válaszokKik állnak a brand mögött, mi a célunk, hogyan tudunk Neked segíteni és hogyan tudsz Te nekünk, és nem utolsó sorban: mi van az árak mögött?

Nekünk fontos az átláthatóság, így mindent elmondunk Neked. Készen állsz a beavatásra?


 

KIK VAGYUNK

 

Egy fiatal magyar pár vagyunk, Zsu és István. Hat éve alkotunk egy párt és ez idő alatt nagyon sok dolgot tanultunk egymásról/tól, a világról, értékrendekről és folyatamosan alakulgatott a világról formált nézetünk, fontossági sorrendünk. Mára már mondhatjuk, a legtöbb dologban egyetértünk és egymást motiváljuk a folyamatos fejlődésre - nem volt mindig így. Egy dolog azonban mindig is közös volt bennünk, mégpedig a tudás iránti vágy. Szeretünk tanulni, inspirálódni, fejlődni és jobban csinálni. Szeretjük megkérdőjelezni a dolgokat, mert úgy érezzük, "attól, hogy úgy van, nem biztos, hogy jól van". Bár a "jól" nagyon szubjektív, így a fő cél, úgy élni az életünket, hogy tudjuk, mi minden tőlünk telhetőt megtettünk. Volt szerencsénk több országba eljutni, néhányba hosszabb időre és a sok utazás révén nemzetközi kapcsolatokra, magabiztos nyelvtudásra és széles látókörre tettünk szert. Így történhet, hogy kitágult a világképünk és olyan tudást hoztunk magunkkal vissza Magyarországra, amiről úgy véljük minket jobb emberré tett.Íme 12 érdekesség rólunk:

 1. két éve vegánok vagyunk, mert így sokkal jobban érezzük magunkat, mint előtte

 2. nem szerettünk Balin lenni, mert elborzadtunk a hanyagság és a sok szemét láttán

 3. Ausztrália és Új-Zéland sokat tanított nekünk arról, hogy vannak működő megoldások világunk problémáira

 4. ha sétálni megyünk összeszedjük útközben a szemetet

 5. nagyon segítőkészek vagyunk

 6. hiszünk a globális felmelegedésben és a zöld életmódban

 7. néha nem értjük, hogy a világ hogyan működhet úgy, ahogy most és tele vagyunk megoldásjavaslattal

 8. nem használunk műanyagzacskót - és óvakodunk minden műanyagtól

 9. mindketten szeretünk jógázni, sőt Zsu jógaoktató

 10. szeretjük a természetet és az élővilágot, napi 1 órát sétálunk az erdőben telefon nélkül

 11. Zsu folyékonyan beszél olaszul

 12. István pedig 1 év alatt tanulta meg az angolt - önszorgalomból

+1 Mindketten tanultunk marketinget és egyetértünk abban, hogy nem szeretnénk részt venni a pusztán profitorientált felszínességben, nekünk sokkal többet jelent az élet. Hisszük, hogy értéke nem csupán a pénznek van és a valóban fontos dolgokról - amik boldoggá teszik az embert - keveset beszélnek. Ezen szeretnénk változtatni. Itt jön a képbe a Kókusztálak.hu.

 

A CÉLUNK

 

Továbbadni a tudást és mégtovább fejlődni. Azt a mély tudást, amit ott rejteget az élet a szemünk előtt, csak nem vesszük észre.

" Az egészség a legnagyobb ajándék, az elégedettség a legnagyobb gazdagság, a hűség a legjobb kapcsolat."

- Buddha


Egy olyan világban élünk jelenleg, ami eltorzítja a valóságot. Azt mondja Neked, hogy attól leszel boldog ha elhalmozod magad - valljuk be - felesleges termékekkel és ideológiákkal. Mi viszont abban hiszünk, hogy ez a Föld nevű bolygó megadott mindent, amire szükségünk lehet.

 • nyugalmat - merülj el a természet csendjében

 • gyógyszert - több ezer gyógynövény formájában

 • ételt - a növények és bogyók képesek minden szükségletünket beteljesíteni

 • italt - nincs tisztább a forrásvíznél

 • használati termékeket - kókuszt és banánlevelet tálként

 • bőrápolókat - ásványi anyagok és vitaminok a természetben vannak

 • szeretetet - csak nézz körül az állatvilágban

 • szépséget - Te is egy virág vagy

Röviden: a célunk, az embereket visszaterelni a természethez, azokhoz a teljesen természetes értékekhez, amik mindig rendelkezésünkre állnak, nem szükséges semmit feltalálni hozzá. Egyszerűen vissza kell találni.


Nem megtiszítani kell a bolygót, hanem tisztán tartani.

Nem folyton újat kell venni, hanem egy vásárlást jól meggondolni.

Nem lecserélni kell hanem ápolni.

Nem akarni kell hanem tenni.

Légy a változás, amit látni szeretnél a világban.

 

HOGYAN TUDUNK NEKED SEGÍTENI

 

Figyelmet fordítunk Rád és a szükségleteidre. Kérdezünk Téged, hogy válaszokat adhassunk.


Utánaolvasunk, a világ nagy kérdéseinek és megoldásainak, hogy időt spóroljunk Neked.

Megkeressük a legtisztább növényi recepteket, hogy Neked már ne kelljen és elküldjük Neked közvetlenül e-mailben.

Tanulunk. A világ leginspirálóbb embereitől, majd lefordítjuk és megosztjuk Veled a közösségi médián. Így elég egy csatornát követned.

Elhozzuk, az általunk vélt legjobb termékeket Neked. Angolul ez a Products of Nature, magyarul még nem találtunk jó fordítást erre. Nálunk fontosabb, hogy értéket adjunk Neked és bármikor számíthass a segítségünkre, mint az, hogy hasznot húzzunk rajtad azt pedig elköltsük butaságokra. Írunk erről többet egy kicsit lejjebb.

 

HOGYAN TUDSZ TE NEKÜNK SEGÍTENI

 

Vásárlásoddal - nem lamborginire költünk, hanem a tőlünk telhető legtöbbet megtesszük, hogy értéket teremtsünk, szemléletváltást segítsünk elő és ezáltal egy olyan közösséget hozzunk létre, akik képesek pozitív irányba lépéseket tenni egymás és a bolygó segítésére. Bővebben lentebb.

Közreműködéseddel - minden like-od, megosztásod, elismerő szavad/kommented, ajánlásod sokat segít nekünk egy szebb és okosabb világ megteremtésében.

 

MI VAN AZ ÁRAK MÖGÖTT

 

Új-Zélandon tapasztaltuk meg, hogy milyen mértékben megkönnyíti az életed az, ha van segítséged, ha számíthatsz a támogatásra. Ezért úgy döntöttünk, mi a 100% garanciát és rendelkezésre állást választjuk. Nem az a célunk, hogy eladjunk egy rakás felesleges terméket olcsón, hanem hogy a legjobbat adjuk Neked, amiért hálás leszel. Tudod, olyan ez, mint amikor az orvos felír egy olcsó gyógyszert a problémádra, és azt veszed észre, hogy már egy éve időt és pénzt fordítasz egy olyan dologra, amit csak egyszer kellett volna jól és mélyrehatóan kezelni.

A mi termékeink nem gyorsan elhasználódó termékek, a legtöbbet hosszú távra veszed.


Íme egy példa:

Ha nálunk vásárolsz ezt kapod:

 • bármikor elérsz minket online chat felületeinken (a weboldalon, Facebookon és Instagramon), nem kell emailt írnod és egy hetet várnod a válaszra

 • rendelésed pár napon belül megérkezik hozzád, országon belülről így extra díjakkal és fejfájással (mint a vám, extrán terhelt áfa, kezelési költségek, a termékdíj bevallás vagy hosszú szállítási idő, ami nekünk volt hogy 4 hónap volt Kanadából) nem kell számolnod

 • ha nem vagy vele elégedett, szó nélkül visszavesszük Tőled, nem kell bebizonyítanod hogy nálunk romlott el és nem kell űrlapot kitöltened - olyat, amin még a kérdést sem érted

 • a legjobb, ellenőrzött minőséget, aminek köszönhetően nem megy tönkre, nem kell 2 hónap múlva újat venned

Mit rejt egy termék ára?


beszerzési ár: amiért mi vesszük + szállítás + esetleges vámköltség és termékdíjak, csupa olyan dolog, amiről hallani sem akarsz. Vállalkozóként, arra vállalkozunk, hogy ezeket mi intézzük helyetted.


fenntartási költségek: a vállalkozás, az államnak kötelezően fizetendő dolgok, a gyors internet, a modern weboldal platform, és munkaóráink költségei, ami mind azt szolgálják, hogy Neked a legjobb szolgáltatást nyújtsuk.


marketing költség: na ez elég húzós. A mai információrengetegben nehéz elérni Téged. Sokba kerül az, hogy egyáltalán el tudjuk mondani Neked, hogy létezik megoldás, ami Neked tetszeni fog. Pláne az elején, amíg meg kell különböztetnünk magunkat egy csak profitorientált, alacsony minőségű termékeket kínáló webshoptól, ami látszatra nagyon hasonlít a miénkre, csak a háttérben folyó munkákban van nagy különbség.

Itt el tudod olvasni, hogy milyen sok munka csupán kiválasztani a legjobb kókuszokat, hogy a kókusztáljaink ne repedjenek meg használat közben vagy az a folyamat amíg ezek Food Safe minősítést kapnak. Nem minden kókuszdióból lehet tálat készíteni, ami biztonságos ételek tárolására, mégis sokan megteszik.


profit: a profitunknak ki kell termelnie az eseményeink, workshopjaink árát, a csere termékeket, a bemutató darabokat, a csomagolási költséget, a megélhetési költségeinket és efelett olyan összeget kell kiadnia, amiből növekedni tudunk, hogy kitűzött céljainkhoz közelebb jussunk. Ilyenek pl.:

 • barátságok kialakulásának elősegítése egy nagyobb közösségben

 • charity létrehozása

 • szemétszedések szervezése

 • fák ültetése

 • kirándulások egy közöségként

 • plantbased workshopok tartása


Ami pedig a személyes bevételeinket illeti, a legfőbb dolog amire jelenleg gyűjtünk az egy saját otthon, amit a lehető legzöldebben tudunk kialakítani olyan helyen ahol a lehető legkevésbé zavarjuk meg a talaj természetes szerkezetét, egy olyan kialakításban, ahol a bútorok ellenállóak de nem kell hozzájuk fákat kivágni - mondjuk újrahasznosított, kidobott faanyagból gondosan megmunkáltak pont, mint az evőeszközeink.


Nem úgy szeretnénk élni, hogy egyedül haljunk meg egy luxusvillában, hanem úgy, hogy értéket teremtsünk magunk és mások számára, olyat, ami valóban mosolyt csal az arcokra és szeretetet hoz gyűlölet helyett ebbe a világba.

Szeretnénk elektromos autót, saját veteményest, szeretnénk önkénteskedni Afrikában, hogy vadállatokat gyógyíthassunk és védhessünk, szeretnénk az összes eldobott és kihasznált állatot megvédeni és megszeretgetni, szeretnénk óvni és védelmezni.


Bármennyire is nehéz, úgy érezzük ez hosszútávon csak akkor tud működni ha nem csak a meglévő problémákat orvosoljuk (tenger tisztítása, állatok menhelyre fogadása, szemét összeszedése) hanem gyökerében szüntetjük meg a kiváltó okokat, azaz az emberek szemét nyitjuk fel egy környezettudatosan édes életmód kialakítására és tovább inspirálunk másokat is ugyanerre.


Szeretettel,

Kókuszfiú és Kókuszlány
bottom of page