top of page

Nice-cream: 5 ok, amiért jobb választás gyermekednek fagylalt helyett

A nice cream egy finom és egészséges alternatívája lehet a hagyományos fagylaltoknak, ami kisgyermekes anyukáknak is ideális választás lehet. Az egyszerű összetevők, a magas tápanyagtartalom, az egyszerű elkészítés és a finom íz csak néhány előny, amit a nice cream fogyasztása nyújthat a kisgyermekes anyukáknak. Nézzük meg részletesen ezeket az előnyöket.



Kép: https://www.instagram.com/rawandfree/

A nice cream egy egészséges alternatíva a hagyományos fagylaltokhoz képest, amelynek alapja a fagyasztott banán. A fagyasztott banánokat turmixgépben vagy aprítógépben dolgozzák fel, és az így elkészült krémes állagú desszertet gyümölcsökkel és egyéb természetes ízesítőkkel ízesítik. A nice cream így magas tápanyagtartalommal rendelkezhet, kevesebb kalóriát és cukrot tartalmazhat, mint a hagyományos fagylaltok, és különböző diétákba is beilleszthető. A nice cream ízletes, finom és egyszerűen elkészíthető, így ideális alternatíva lehet azoknak, akik szeretnének egészségesebben élni és étkezni.


1. Egészségesebb összetevők

A nice cream általában olyan egyszerű összetevőkből készül, mint például banán, gyümölcsök vagy kókusztej. Ezek az összetevők segíthetnek a kisgyermekes anyukáknak, hogy egészségesebb ételeket adjanak a gyermekeiknek. A nice cream nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat, tartósítószereket vagy magas fruktóz kukoricaszirupot, amelyek károsak lehetnek a kisgyermekek egészségére.

2. Magas tápanyagtartalom

A nice cream magas tápanyagtartalmat biztosíthat. A banán például magas rost-, kálium-, B6- és C-vitamin tartalommal rendelkezik, amelyek segítenek a kisgyermekek egészségének megőrzésében. A gyümölcsökben található antioxidánsok és fitokémiai anyagok pedig segíthetnek megelőzni a betegségeket és erősítik az immunrendszert.

3. Egyszerű elkészítés

A nice cream elkészítése nagyon egyszerű és gyors, így ideális választás a kisgyermekes anyukáknak is, akiknek nincs sok idejük az ételkészítésre. Elég csak az összetevőket egy megfelelő turmixgéppel leturmixolni. A gyermekek is szívesen segítenek az elkészítésben, így remek lehetőség a közös időtöltésre.

4. Finom íz

A nice cream ízében nem marad el a hagyományos fagylaltoktól, sőt, sokan azt mondják, hogy még finomabb is. A különféle gyümölcsökkel és ízesítőkkel a nice creamet elképesztően finommá lehet varázsolni. A kisgyermekek is nagyon szeretik a finom ízét, így könnyebb lehet velük az egészséges ételek fogyasztása.

5. Alternatíva az ételintoleranciával vagy allergiával élő gyermekeknek

Ha a gyermek allergiás a tejtermékekre, akkor a hagyományos fagylaltok fogyasztása problémás lehet. Azonban a nice cream készítésekor használt alapanyagok általában nem tartalmaznak tejtermékeket, így ez az alternatíva tökéletes választás az allergiás gyermekeknek is. A nice cream egy egészséges és finom alternatíva a hagyományos fagylaltokhoz képest, amelynek számos előnye van a kisgyermekes anyukák számára is. Egyszerű összetevőkből, magas tápanyagtartalommal és finom ízzel rendelkezik, és ideális választás lehet az allergiás gyermekeknek is. A nice cream elkészítése emellett lehetőséget ad a kreativitás fejlesztésére és a közös időtöltésre is a gyermekekkel. Próbáld ki te is a nice creamet a következő alkalommal, amikor édességre vágytok, és élvezd az egészséges és finom desszertet!


 

az elkészítés 4 titka

 
  • Közép- vagy Dél-Amerikából származó banánt vásárolj a boltban. A származási országot a rajta lévő címkéről tudod leolvasni. Ha nincs rajta címke, akkor hagyd a boltban

  • hagyd a banánt pöttyösre érni. Akkor a legédesebb, amikor a héja sárga és barna pöttyök vannak rajta. Amikor elérte ezt az érettségi fokot, törd kisebb darabokra és fagyaszd le - ebből fogod készíteni a nice creamet

  • válassz egy erős turmixgépet, ami képes a jeget is turmixolni. A Vitamix gépei ilyenek

  • tálald kókuszdió tálban, a gyermekek imádják!




bottom of page