top of page

Spa Otthon? Lehetséges!

Már írtunk róla korábban, hogy miért fontos a természet motívumainak, színeinek, formáinak jelenléte a lakásban. Ha nem olvastad még, itt megtalálod. Nem elég jól berendezni a lakást, az is fontos, milyen hangulatot, érzelmeket kelt. Így vettük a Pinterestet és összegyűjtöttünk egy csomó jó ötletet, hogyan tudod a maximum természetességet kihozni az otthonodból, sőt tippeket is adunk a beszerzéshez!

Kész vagy?



Ha azt gondolnád, hogy a szép interior design-hoz sok pénz kell, tévedsz. Kreativitás kell. De tudod mi a jó benne? Az, hogy vannak, akik megcsinálják helyetted, felteszik a képet és Neked csak le kell utánoznod. :) Hát jöjjön most pár ilyen kép.





A HÁLÓ

a pihenés és kikapcsolódás helyszíne. Nem való ide sem TV, sem elektronika, sem harsány színek. A természet színei ellazítanak, kikapcsolnak, éshát tulajdonképpen pont ezt szeretnénk elérni az itt töltött idő alatt, nemde? :)


Az alábbi szoba kialakítása nagyon egyszerű, csak a minőségre figyeljünk. Az ágynemű legyen biopamut, a többi anyag szintén, esetleg vászon. Vegyszerrel kezelt dolgokat kerülj.


Gyertyát a romantika kedvéért csak abban az esetben javasolunk ide ha az tiszta, pl. szójaviaszból vagy kókuszviaszból készült.

Az általános viaszgyertya égése káros az egészségre, különösen ha gyermek is van a szobában. Ügyelj rá, mit használsz.







A ZUHANYZÓ

Bár szerintünk a kertbe simán meg lehet csinálni ezt a szuper megoldást, most maradjunk beltérnél.


A kavicsos megoldás zseniális, mert elvezeti a vizet és szupertermészetes hatást kelt! Általában le szokták fedni mondjuk bambuszból készült "talpalávalóval" de ha bírod a kavicsokat, akkor nagyon javasoljuk, hogy hagyd úgy és mászkálj rajta mezítláb. Nemcsak masszázs de egyben akupresszúrás kezelés is lesz így minden esti zuhanyzás.


A kavicsokat be tudod szerezni boltból is, de ha valamikor tengerparton jársz, hozz egy dobozzal és meg is vagy. Ráadásul környezettudatos megoldás, hisz ha már nem kell (mert mondjuk más színűre cserélnéd, egyébként egy életen át tart) elszórhatod a természetben. :)










NAPPALI

Na egy ilyen nappalit tuti, hogy minden vendég megcsodál. És milyen egyszerű!


Vedd a használt parafadugókat, középen mélyessz beléjük mélyebb lyukat - de ne érjen végig - majd tegyél bele apró kövirózsákat.

Nagyon jó szárazságtűrők, így locsolnod nem szükséges, azonban jó ha viszonylag párásabb helyre teszed, mert ha a dugó kiszárad, elporladhat. Dehát akkor sincs baj :)


Mondjuk tehetsz a közelükbe egy párásítót vagy illatosító párologtatót és máris hidratálva vannak.

Tádá!













KÉP A FALON

A legszebb és legautentikusabb kép nem az, amit a bútoráruházban veszel, hanem, amit Te készítesz.


Egy ilyen lakásdísz nemcsak gyönyörű és exclusive de például nagyszerű tanítási eszköz a gyermekednek. Egy fa törzse akár több 100 év jellemvonásait is magában hordozhatja, maga a csoda! Tanuljatok együtt a természetről, az összefüggésekről, az idő relatívságáról, az ember természetre gyakorolt hatásáról.


Akinek a lakásában ilyen szép kép függ a falon, az egészen biztosan egy tiszta lélek, akinek számít környezete.














A NÖVÉNYEIDNEK

Tudtad, hogy a kókuszdióhéjat palántázásra is használják?

Van, hogy mulcsként, van, hogy egészben, ugyanis olyan szerves anyagokat tartalmaz, amelyeket a növény táptalajaként tökéletesen tud hasznosítani a fejlődéshez. Ráadásul pórusos, így légáteresztő.


Kevésbé vízigényes növénynek ajánlott. Itt tudsz ilyen gyönyörű, természetes virágcserepet beszerezni.



 

A KONYHA

 

Jó okkal van kiemelve a konyha. A konyha nemcsak egy tér, ahol életed egy részét töltöd, de nagyon szorosan kötődik egészségedhez. A környezeted könnyen befolyásolja a hangulatod, és ha pozitív érzéseket kelt benned, nem érhet el hozzád az a természetellenes érzés, miszerint valami hiányzik az életedből és ezáltal kevésbé valószínű, hogy olyan segítségért nyúlnál, mint például az egészségtelen étkezés.


A Kokusztalak.hu csapata például csinált egy felmérést, ahol azt mérték, milyen érzést kelt az emberekben a kókusztálból való étkezés, és azt találta, hogy "minden szebb és finomabb a kókusztálból". Ez lett a szlogenünk is. A kókusztálakhoz tartozik egy pszichológiai kapcsolás, miszerint ebből valami egészségeset kell enni, és ez tényleg működik! Próbálj csak meg, valami egészségtelent beletenni és azonnal érezni fogod: nem műdödik. Az eredeti kókusztálakat itt tudod megvásárolni.



A képek forrása: Pinterest



bottom of page