top of page

Rizspapírba forgatott tempeh mogyoróvajjal


Fotó: Tess Begg

Ehhez a poszthoz Tess Begg, vegán gasztro és wellness rajongó recepjét vettük segítségül. Egy olyan, egyszerű receptet akartunk megosztani Veled, amelyet Te is nagyon egyszerűen el tudsz készíteni otthon.

Egyszerűen tökéletes ázsia inspirálta fogás a Kókusztáladba! Fogyaszthatod magában könnyű tavaszi ebédként, vagy egy laktató buddhatál mellé. Ja, és említettük már hogy ráadásul teljesen nyers?

Próbáld ki és mond el mit gondolsz! #kókusztál



Mégtöbb tápláló növényi receptért kövess minket Instagramon és Facebookon, ahol folyamatosan posztoljuk az újabb blogbejegyzéseket az inspiráló Kókusz Közösségünk tagjaitól! Ha pedig Te is szívesen megosztanád velünk recepted, oszd meg velünk Messengeren!


Kattints IDE és fedezd fel a növényi termékeink tárházát! A méltán híres Kókusztálakat, az újrahasznosított fából készült evőeszközeinket és Bali hírességét, a bambusz szívószálat. Ezek természetes, lebomló anyagból készültek, és tökéletes alapját képezik a tudatos, élvezettel teli növényi életmódnak.


Vásárlók ezrei szerettek már bele termékeinkbe és biztosak vagyunk benne, hogy Te is bele fogsz. Ha pedig ez nem elég, 14 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk!

Nos, mi tart vissza? Irány a Webshop.


 

Hozzávalók

(3-4 adag)


TEMPEH RIZSPAPÍR ROLLOK

  • 300 g tempeh

  • 1 kanál tamari szósz

  • rizspapír

  • 2 répa

  • 2 uborka

  • 2 avokádó

  • 1/4 vöröskáposzta

  • 1 bögre bébispenót


MOGYORÓSZÓSZ

  • 1/4 bögre krémes állagú mogyoróvaj

  • 1/2 kanál tamari szósz

  • 1/2 friss citrom leve

  • 1/4 kanál őrölt chili

  • 1 kanál juharszirup

  • 1 kanál kókusztej

Elkészítés


1:

A szószhoz keverd össze az összes hozzávalót egy tálban és tedd félre


2:

Közepes lángon pirítsd meg a Tempét a tamari szósszal és hagyd kihűlni


3:

Vágd fel vékony csíkokra a zöldségeket


4:

Nedvesítsd meg a rizspapírt egy pillanatra hideg vízbe mártva. Minél vizesebb, annál puhább lesz tehát épp csak kicsit nedvesítsd, hogy tudd majd tekerni de még ne szakadjon szét


5:

helyezd egymás mellé a tempét és a zöldségeket a rizspapíron középre


6:

óvatosan hajtsd rá a rizspapír alsó felét a zöldségekre, majd zárd le az oldalát azzal, hogy a jobb és baloldalát is felhajtod. Innen göngyölítsd fel majd az egészet vágd éles késel ketté


7:

tálald a mogyoróvajas mártogatóval


bottom of page